Antall dager igjen til avreise 4. Juli fra Stavanger
Vi viderefører Stavangers handelstradisjoner med lokalprodusert Restauration Sailor Roast fra Rogaland Kaffehus – en kaffe med historiske røtter og smak av 1800-tallet.
Da «Restauration» seilte til Amerika i 1825, var kaffe trolig med om bord. Ifølge historiker Martin Hagset var kaffe allerede en populær og verdifull vare, selv om Stavanger kun importerte ett tonn dette året. For emigrantene ga kaffen både varme og en smak av hjemlandet på reisen mot det ukjente.
I dag er Restauration Sailor Roast en del av «Restauration Crossings200»-seilasen i 2025, hvor mannskap og gjester kan nyte samme drikk som sjøfolkene for 200 år siden.
Vi er stolte av samarbeidet med Rogaland Kaffehus, som med sin lokalproduserte kaffe bidrar til å videreføre arven etter Stavangers lange historie med handel, sjøfart og kaffekultur.
Se mer på Rogaland Kaffehus sin nettside.
Kaffe kom til Europa på 1600-tallet som en eksklusiv luksusvare for eliten, men ble utover 1700- og 1800-tallet stadig mer tilgjengelig for vanlige folk. I Norge utviklet det seg til en sterk kaffekultur – fra de første dyre dråpene til dagens kaffekos hjemme og på jobb.
Kaffens reise fra Midtøsten til norske hjem har vært preget av luksus, forbud, sosialt fellesskap og arbeidsliv – og nå også som en del av historien om «Restauration».
Så bli med på reisen og smak Restauration Sailor Roast – en ekte sjømannskaffe med røtter i Stavanger og blikket mot Amerika!